2009年8月28日金曜日
Kimatsu dan demam
Akhirnye habis jugak kimatsu shiken *final exam* semester 3 alhamdulillah~

Agak hancur gak la..especially Fizik ngn Kimia..
Math pon hancur gak kot..klu x xde nye masuk klas 4 hahaha~

Pressure smakin bertambah. Kena pkir nak masuk universiti mana, nak duduk area mana sume.
Kadang2 susah jugak bile kene pilih sndri ni kan.
Especially untuk orang macam aku ni yang xde ape2 specific reason.
Asalkan ak sampai sana, tu da cukup da.

Hari last exam, paper Nihongo bunpou ngn chokai *grammar & listening*
Aku demam dari malam b4 tuh. Aduhai~ nak demam pon tggu le abis exam dulu ye x?
Study pon las minute gile. Malam tu bantai tdo je. Memang xlarat gile.

Paper bunpou at least aku leh tahan lagi.
Masuk chokai da xleh tahan.
Tah ape la orang tuh cakap, xleh nak dengar da.
Balik2 tgok jam bile la nak abis. Huhu.

Masa sensei terang pasal daigaku * university* pon memang da genkai *limit* da. Sangat xlarat!
Sensei, cpatla abiskan kata2 tu! Aku bermonolog dalam hati haha.

Balik bilik, baring, tutup kipas. Just bukak pintu bilik je biar angin masuk.
Nak tunggu abg aku sampai dalam kol 4 lbih2 camtuh. Aku da xmampu nak gerak da nih.
Call la mama, suh datang.

Sian mama. Menyusahkan dia lagi.
Dulu pon masa aku gastrik, mama datang amek jugak, kol 2 pagi plak tuh.
Masa call mama, menangis aku.
Ma, kakak minta maaf ye ma. Menyusahkan mama x habis2.

Mama suruh pegi klinik. Tapi aku xlarat.
Nak pegi amek air semayang pon rasa nak tumbang.
Badan panas x ingat nye ar.

Mama sampai dalam kol 4 camtuh.
Tengok muka mama je, nangis lagi.
Trus ktorg g klinik kat kolej tu.
Alhamdulillah, klinik x tutup lagi.

Kalau sakit cam ni pon aku da menangis. Nasib baik la rumah dekat. Mama boleh datang.
Kat Jepun nanti macam mana?
Sapa nak jaga kalau aku sakit?
Ade ke orang nak amek tau ak sihat x sihat?
Ish, takut pulak bile pk cam tu.

Kat klinik, doktor suruh bukak puasa. Dia bg air glucose n panadol 2 biji.
Amek temperature, 41 degree. Gile panas!
Da ar kena inject kat bontot. Nurse tu kata akan sakit dalam 2 3 hari huhu.
Amek ubat sume, balik bilik, kemas barang trus blah.

On the way balik, aku muntah. X bes gle rasa! Dengan pening, panas lagi, loya..Kimochi warui!~

Sampai rumah da sihat sket la. Mandi, semayang asar, tdo.
Pukul 8 lebih bangun, semayang maghrib tdo lagi.
Pukul 10 lebih, makan sbb mama paksa. Takut gastrik kan. So after makan, Isya, tdo balik smpi la sahur td.

Sahur pon makan sket sangat2. Sume bnda aku telan rasa pahit.
Air kosong pon xsedap.
Xlalu gle nak makan.

Tadi, aku muntah lagi.
So nak wat cane. Terpaksa la ak bukak puasa lagi. Hoho.

Sayang nye ramadhan tahun ni. Boleh puasa, tapi x puasa. Demam punya pasal.
Bertambah la ak kena ganti puasa tahun nih huhu.
Tapi insyaAllah, dengan ade nye ak di rumah, makan ape mama masak, mama jaga lagi, baik kot demam nih. AmiN~

Wekkkkk~ Tekak sangat xsedap sekarang! Pahit~ loya~

ラベル:

 
posted by pja_chan at 8:38 | Permalink |


9 Comments:


  • At 28/8/09 10:34 午前, Anonymous bob

    alah..
    siannye~~~

    biase la ..bdk kecik mmg senang kne penyakit....

    ko kne bljr brdikari la weh...

    xkn sbb demam pon nk srh mama dtg ambik??

    btol gak mnde yg ko risaukn tuh..
    xkn nnti demam kt jepon nk suh mama ko gi ambk??
    sian la mama ko...
    huahuahuahua

     
  • At 28/8/09 2:37 午後, Anonymous azrul

    siot ko..aku un rase nak nanges..
    bob x paham prasaan ko tuh..
    aku dah paham skit..kot~
    ^^,

    juz take care la~

     
  • At 28/8/09 3:00 午後, Blogger bawangmerah

    tak memasal kene ganti kan?
    takpe, aku penah ganti separuh bulan (14hari).

     
  • At 28/8/09 8:04 午後, Blogger Lord Hosni the Wise

    hah?

    kakak demam? loya2? muntah2? nak makan mende masam??

    ah tidaaaakkkk!!

    Papa tak boeh terima!!

     
  • At 28/8/09 11:23 午後, Blogger pja_chan

    ::bob
    tu la pasal.
    ak kna jaga diri btol2 kat sana.
    xkan la ak nak suh mama ak terbang ke jpun semata ak demam kot huhu~

    ::azrul
    bob paham kot ape aku rasa tuh ko nih hehe *jangan marah ak backup bob hehe*
    ok. tq~ i will tk k of myself k~

    ::bawangmerah
    tu la. sayang btol.
    klu xleh pose tu len la kan.
    oh, sejarah kite ala2 ar tuh hehe.
    ak kna 13 ke 14 hari tah. lebih kurang ar~

    ::Hosni
    xhabis ngn angan2 ko yang tah ape2 tuh hosny~ hahaha
    ak selalu kot loya2 skrg
    sume sbb gastrik aiihh~

     
  • At 29/8/09 12:23 午後, OpenID takaharasuiko

    WOI SHUUUSH!

    Jangan sebut nama aku!

    aku delete komen kau.

    tapi aku reply.

    jangan. bagitau. orang.

    hawa sekalipun.

     
  • At 29/8/09 1:14 午後, Blogger Imran

    uiks. blog ko mmg dah lame ker enable comment? nape aku cam baru sedar jer. sbb cam post nih baru aku ternampak cmmnt. so result kuar bile? biler mau flyyyy. aku nak tempah banyak barang nih. ^^. Gambatte!*nih je la word yg aku taw. T T*

     
  • At 29/8/09 8:58 午後, Blogger +intan+

    yes!!!pija tak puasa!!!!kene ganti puasa!!!!
    pastu kalo kene time ko officially TAK boleh puasa(yg kalo scr normalnye,ko punye time agk lame skit), mmg bertmbh2 la kene ganti!!yes!!!!

    p/s: sian ko demam....

    ^_~

     
  • At 30/8/09 10:11 午後, Blogger .ein

    pja odaijini.mata aimashou.ceh walhal esok je nak jmpe blek.hehehe