2009年6月27日土曜日
Transformer dan orang buta
Semalam da tgok Transformer...sassugaaaaa neee~ mmg bes hohoooo~

Melepaskan keseronokan abes chukan shiken *mid sem exam*
Chukan shiken kali ni exam ak paling x belaja la.And paling xde prasaan.
cam 'ooo, aku tgh exam..ok2'
camtuh la lebih kurg perasaan dia wahaha~ Sensei, gomen nasai!

Harap2 result ok. Amin~

Bersama afia, hawa, fin, suhaily, atira..kami bersama2 menikmati dan menghayati kecomelan Bumblebeee~wooott wooootttt~ kakkoiiiiii!~ *cool*

Dekat arcade plak ................
Men basket ngn afia, tp adehhhh~~~ xlarat tangan eden. Perot da lapa, pastuh da lama xpgg bola keke.

So makan kat Spaggeti.. adik beradik Chilis ar gak. Pinggan dia beeeeesaaaaaaaarrrrrr~~~~ KEnyang gile kot smlm. Korg bleh try ye. sedap2. hehe.

After makan, after perot masing2 da buncit, hawa ngn fin g arcade balik. Afia, suhaily ngn tira g jusco kot. Aku balik. Yey!Balik umah!

KTM lambat gile. Bese la tu kan. Around 40 min kot tggu. Da dapat, kena berhimpit lak. Sian org 'comel' cam aku. Xcukup nafas dihimpit org2 tggi hahaa~

Masa kat Masjid Jamek ade satu perkara mnarik.

Masa nak beli tiket, ternampak seorg lelaki muda mat saleh memimpin seorg org buta. Orang buta tu bawak beg tarik, tongkat. Mat saleh tuh tgh tnya ekiin *orang yg kje kat tren* sth. Maybe tnya jalan kot.

'Bagusnye mat saleh tuh...' hati ni berkata.

So, bile da naik atas, masa tggu tren tuh, tgh2 tggu..ttbe nampak dari mukou *seberang sana* mereka berdua. Mat saleh tuh kichinto *betol2* pimpin orang buta tuh. Dkat escalator, tolong bawakkan beg org tuh..aku terpegun btol tgok diorg smlm. Aku tgooooookk jee..

Pastu nampak mat saleh tuh kuarkan wallet dia. Mencari2 sesuatu. Dan aku nampak dia keluarkan bnda nipis. Mungkin tiket LRT org tuh kot. Dia bagi kat org buta tuh. PAstu dia tepuk2 bahu laki tuh. Cakap2 sikit. PAstuh aku nampak dia blah dari situ. Ke arah escalator dan turun bawah balik.

Rupe2 nye dia x naik tren pon. Dia btol2 smata2 nak hantar org buta tuh je sampai kat tempat tggu tren. 'Ya Allah, baiknye dia..'

Mungkin masa kecik2 bile cikgu bgtau kite kena tolong orang buta pimpin jalan, dan kami yang budak2 ni rasa bnda tu rasional dan bersetuju jee.. tapi bile smlm nmpk scene tu btol2, nanka, kokora ga kandousaserareta..hati agak tersentuh la.

'Aku xpenah lagi tolong orang sampai cam tuh lagi..'

So smlm, selain abes exam, transformer, dapat tgok satu scene yang bes!

Jom2, pani kite tolong orang2 kurang upaya nak? mesti seronok. Mata yang melihat pon da buat hati rasa seronok, apa lagi klau kite sndri yang buat kan? =)

ラベル: ,

 
posted by pja_chan at 13:58 | Permalink |


3 Comments:


  • At 28/6/09 10:28 午後, Blogger undrgnd

    uish..
    sapela mat saleh 2..
    apsal xg ngorat die..haaa
    dhla mat saleh..baek plak 2.
    hahahaha

     
  • At 29/6/09 3:19 午前, Blogger iLiYamashita

    baek gile kot die. wu.. ak ari sabtu balik naek lrt. kat dlm lrt tu ada r atok tua ni. ak nak bagi die duduk. nthen ak pn bangun r, walau pun ak pn penat gak, bjalan satu hari dgn kasut 3 inci tu. ak bangun nak bagi atok tu duduk, ada plak kakak ni duduk tmpat ak dgn selamba nye. ak pn mcm ish pompuan ni. tp lepas tu atok tu turun station. nthen ak tnampak lagi sorg atok tua ni. die bdiri dh terlelap2 dah. penat kot. n takde sorg pn nak offer seat utk die. gile sakit ati ak. teruknye bdk2 muda ni kan. nt ak pn nampak r bdk2 skolah ni, ak pn tanya r leh tak bg seat utk atok tu. n diaorg mcm reluctant nak bagi. ak kata "kesian atok tu bdiri. nampak cm penat je die. smpi tetido2" bru r bdk tu kata ok. ak pn gi r kat atok tu, soh die duduk. mle2 die kata takpe. ak suh persist soh die dok gak. bru r die nak duduk. lastly die duduk gak. n ak pn bdiri je dgn kasut ku tu. rasa nak bkaki ayam je... tp mengenangkan buta flu tu... hu~ ak harap lepas ni sume org kat dlm tren yg nampak tu, termalu dgn diri sndiri n buat r apa yg patut next time

     
  • At 1/7/09 1:11 午前, Blogger -zamrex-

    hontou ni kono chikyuu no naka ni so iu hito ga mada iru nee.... itsu boku mo so iu hito ni narukanaaa....