2009年5月22日金曜日
Life AAJ yang..
Status : risau + tnsen + xsnang duduk

Ak balik UM malam nih. Yosh. Pertama kali x sabar nak balik UM. Bukan sebab aku rindukan AAJ ok. Sume sbb aku bnyk sgt keje2 yg bertimbun xbuat lagi ok. Byk sgt.

Ni 1st cuti aku paling lmbt stat wat kje. Waaa~ Plan aku sume hancussss~~Konon nak buat tu, buat nih, tp??? Yang terlaksana hnyalah plan utk tgok drama itu, drama ini, anime itu..ohhh sabar je la fiza..

Korg mesti rasa cam 'ala, relax ar, ktorg pon bz jgk. keje2 tuh nnt siap jgak,' xpon 'eleh, lek2 sudah. apesal smgt sgt nak balik awal2? cuti, cuti ar tol2,'

Abg aku pon ade cakap bnda yg sama. Dia kta klu cuti, cuti btol2. Ak pon berpendapat yg sama jgak. Tapi masalah nye, sjak masuk AAJ, ak da xbape boleh pgg falsafah tu da.
falsafah ke tuh? Ak rasa sepanjang hidup aku xpenah lagi aku belajar seteruk nih kot. Xpenah lagi kot setensen nih dalam belajar. Tiap2 hari risau dengan testo2, kuiz2, tp aku paling takut bile ak rasa snsei da aim ak, pandangan mata snsei cam bg mksud 'budak nih xboleh buat nih..'..Oh, tidak2. Org len selain student AAJ dan snsei2 AAJ xkan paham situasi kami.

Bila member2 ajak kuar, banyak kali da menolak. Alasan 'bz'. Alasan ape lg boleh ckp? Tp mmg btol pon! Xde niat nak memoyo. Tau la org len pon bz jgak, tp kami btol2 xleh buat ape2. JAdi tolong la terima. Xpaham situasi ktorg pon xpe, sbb bukan korg yg rasa. Kami yang rasa. Jdi da ckup hepy dan bersyukur klu korg hormati perasaan kami.

Everyday, bgn tdo, siap2, g klas yg mula pkul 8..smpi kol 5. Kalau ade tsuishi *retest* nasibla. Kena stay smpi 6. Balik, solat sume, stat blja balik or wat shukudai2 *homework* yang bertimbun dan kna prepare utk test esok harinya. Besides, kna yoshuu *prepare 4 da next lesson*..Tdo plg awal kol 1 kot. Xde lg awal dr tu. Itula jadual dak2 AAJ. TApi klu yg da pndai tuh xde la selama tuh kot dia wat shukudai2 tu sume. Org macam aku, yang agak lampi utk paham sthg nih, sgt la mgmbil masa.

Tapi, bersyukur. Kawan2 kat AAJ sume baik2. SUme bes2. Sume pon sama2 sengsara, sama2 ketawa. Kalau kita xsama2, xmungkin kite da sampai ke tahap ni. Deshou?

macam mana susah pon, aku akan make sure aku pegi jugak Jpun tuh. Aku akan make sure aku sampai jgk ke sana, atas usaha aku sndri. Kita satu batch kna jugak pegi sana! Zettai ni nihon e ikeru youni!

Sarani, jinsei wa donnani tsurakutemo, tanoshii koto ga kitto ippai aru to watashiwa shinjite imasu.. Ne minna, ganbarou ne. Douryoku shiau yo ne..Tasukeau yo ne..



ラベル: ,

 
posted by pja_chan at 18:09 | Permalink |


5 Comments:


  • At 23/5/09 1:56 午前, Anonymous 匿名

    seb baaek ade denshi,,kalo x xtau camne nk komen,,
    xpe,,aku pon lom buat shukudai ni,,sok baaru nk buat,,tgh hari kuar jap,,ptg sok ganbaru tok shukudai,,huhuhu...
    tsuishi tte,,ganbareba ukenai ga,,ganbaritsuzuku no wa muzukashi darou?

     
  • At 25/5/09 8:51 午前, Blogger ZHARIF BADRUL

    salam
    normal la 2 pja kan dah nak pergi jepun next year =)
    oh anyway i'm zharif.Friend of asmaniza and faten liyana. Nice to meet u.Keep in touch k =D

     
  • At 27/5/09 11:53 午後, Blogger amyrah

    rilek2..
    ape salahnye semangat2 pn,kn kn?
    baru sronok idup~
    =p

     
  • At 31/5/09 5:52 午前, Blogger bawangmerah

    kecik2 dah jadik bz ek.
    besar nanti?

    sampai ati kau ketepikan aku wooo!
    takmo call kau agi... =(
    (hahahaha. saje nak tambahkan rasa bersalah kau)
    (dan sengaja buat2 tak nak paham situation bdk2 AAJ)

     
  • At 6/6/09 5:02 午後, Blogger pja_chan

    ::ananymous
    sou ne..ganbaritsuzuku no wa totemo muzukashii yo! demo, ganbaru shika nai na~

    ::zharif badrul
    oh. ni ce to know u. doala dpt pg jpun amin~

    ::amyrah
    heh. kite perlukan smgt utk hidup kan?

    ::bawangmerah
    tu la pasal. bile da kawen ade anak laki sume cane la eh huhu. eleh. xde2. ko bertujuan utk wat ak rasa bersalah. xmau2.